Companyia Bufanúvols

El bol de la felicitat

L’espectacle, El bol de la felicitat és el recull de dos contes, el primer ens ve d’Austràlia i el segon de les altes muntanyes del Tibet. Ambdós aprofundeixen en els valors del respecte i l’amor als altres. A través de les dues narracions descobrim què poden aportar a la nostra cultura europea els altres pobles de la terra i com poden enriquir-nos.

El primer conte: La història del didgeridoo, ens explica com van descobrir aquest instrument els aborígens nòmades d’Austràlia i ens endinsa en el seu món i en la seva mirada respecte al sagrat. El didgeridoo és un instrument que fan servir per explicar històries dels seus avantpassats i per unir-se a la terra. Creuen que les vibracions d’aquest instrument són les mateixes que les del cor de la terra. El toquen a les seves festes mentre alguns dansaires ballen i d’altres piquen de mans seguint els diferents sons, i és amb aquest ritual que es posen en contacte amb la terra, de la qual prové tot el que tenen.

El bol de la felicitat, el segon conte, és el recull de dues històries orientals a través de les quals coneixem un altre instrument: el bol del Tibet, que fan servir els oradors i oradores en les seves meditacions. Explica la història d’una dona que, després de perdre el seu únic fill, descobreix en un llarg pelegrinatge que només trobem la felicitat quan ens donem als altres. El so màgic del bol del Tibet, o bol de la felicitat, ens recordarà el conte i sobretot l’ensenyament que ens aporta.

Dossier de l’espectacle