Companyia Bufanúvols

Contes del Perú

L’espectacle Contes del Perú es basa en dos contes inques. El primer és laPapa Imilla i ens explica l’origen d’aquest tipus de patata, aliment molt preuat per la població indígena. El segon ens exposa l’èxode de la població indígena de la muntanya a la ciutat i com Anneta, la protagonista, amb l’ajuda de l’Awqui, el protector de la seva comunitat, aconsegueix el retorn de la pluja i l’abundància de les collites. En tots dos contes el tema de fons és el somni de
l’abundància.

Ambdues històries s’expliquen acompanyades de cançons tradicionals molt participatives. Els infants i els més grans gaudeixen amb els ritmes i melodies de totes elles.

En Rony és el protagonista del primer conte. És un pagès que a l’hivern, quan la terra és gelada i no es pot conrear, surt amb les seves llames i el Pichirilo a la muntanya. Un dia veu tres noies al costat d’un llac. En acostar-s’hi s’adona que no les coneix i els pregunta els noms. La primera es diu Puka Imilla, la segona Yana Imilla i la tercera Wila Imilla. En Rony les convida a casa seva i accepten la invitació. Tot anirà bé fins que l’endemà al matí… hi haurà una gran sorpresa.

Anneta és la protagonista de la segona història. Anneta també surt cada matí amb les seves llames a la muntanya i un dia descobreix un puquio d’on surt una aigua molt clara. Segueix el riu i va a parar a un llac molt bonic. Allà s’adorm i somia que una veu li diu que agafi aigua del llac i que al lloc on l’aboqui els núvols hi aniran i hi haurà molta abundància. Ella seguirà la veu del somni i ja veureu què passarà.

Dossier de l’espectacle