Companyia BufanúvolsViatge amb instruments dels cinc continents

A l’espectacle Viatge amb instruments dels cinc continents es presenten diferents cultures i la seva música. Comencem viatjant al continent més llunyà, Oceania, i d’aquest continent al país més gran de tots, Austràlia. Allà coneixerem un dels instruments didgeridoo. Veurem com el van inventar. En un dia d’un vent molt fort, van sentir que uns troncs foradats pels tèrmits feien un so misteriós i bonic: el so de la terra. Sabem que el fan sonar des de fa dos mil anys per unes pintures rupestres trobades en unes coves d’Austràlia.

viatge (8)

Deixarem Oceania i ens endinsem en el continent asiàtic. Allà pujarem a les muntanyes més altes de la terra i visitarem un monestir tibetà. Coneixerem els relaxant i deixarem que els infants els toquin i gaudeixin del seu so. Veurem tres bols de diferents mides fets de coure, bronze, plata i quatre minerals més.

El tercer continent serà Àfrica, on el ritme i la percussió és el més important. Coneixerem la darbukka del nord d’Àfrica, dels pobles del desert i farem un diàleg no verbal amb un timbal. La música és l’únic llenguatge universal. Junts aprendrem una cançó africana yoruba i els infants podran tocar aquest i altres instruments de percussió. Seguidament farem un salt cap a Amèrica. Anirem a Nova Orleans i veurem un instrument poc conegut: el banjolele i farem una cançó participativa.

Acabarem visitant el nostre continent, Europa, i farem el gag del clarinet, instrument construït per Johann Christoph Denner. Farem com qui no sap com es monta. Els infants hauran d’ajudar. També muntarem un faristol que té personalitat i fa ximpleries per fer gràcia. Al final sortirà el saxo soprano,  inventat per Adolphe Sax a París. Per acabar donarem gràcies amb la cançó Mesganà, que interpretarem en diferents llengües.

Dossier de l’espectacle